post op

Ja som många av er vet så opererades jag i tisdags.
Var aldrig riktigt nervös inför operationen. Vi kom till sjukhuset 7.00 på morgonen och jag tänkte att min operation sker väl framåt förmiddagen men så fel jag hade 7.30 skulle jag rullas ner. Mamma som var med mig undrade när jag skulle vara tillbaka på avdelningen och sköterskan sa att jag är nog tillbaka till 14.
Jag rullades ner och fick ligga en stund och vänta sen kom kirurgen och målade lite på mig och runt 8 kom narkosläkaren och bad mig följa med till operations salen. Där gjordes små förberedelser och sen sa dom att nu börjar de nog snurra lite, japp lätt billig fylla några minuter senare var de dags att sova. 
Runt 10-10.15 tror jag att jag väcktes och jag vaknade till ganska fort, jag hade kunnat somna om men ville hellre upp till rummet så jag höll mig vaken. 
10.30 ungefär var jag uppe på rummet och ringde mamma som kom efter en timme. Jag kunde inte somna om utan låg och blundade mest. Vid 14 så ville mamma se något program på tv och jag tänkte jag skulle försöka sova men det gick ju inte för mobilen vibrerade hela tiden och jag orkade inte bry mig först men efter typ 25 min så tänkte jag stänga av den men då ringde de och 2 sköterskor kom in samtidigt för att kolla till mig. Dom frågade om jag hade fått se hur de ser ut och de hade jag ju inte så dom knäppte upp och jag fick se min platta bröstkorg. Sjuk känsla. De tog även på min bröstvårta för att kolla så den fick blod och jag kan säga att jag har ingen känsel där haha. 
Efter de vart jag ju pigg igen så jag ringde upp den som ringde pratade lite och gick sen ut till mamma och berättade om min platta bröstkorg. 
 
Jag fick komma hem dagen efter på förmiddagen. Allt har gått toppen bra och jag har inte haft ont. Det jag känt är typ träningsvärk och sen vid vissa rörelser kan det sticka till riktigt ordentligt men försvinner lika fort. 
Jag har endast tagit långtidsverkande morfin morgon och kväll och på dagarna 2 panodil var 4e timme. 
 
Igår fredag fick jag dra ut de högra dränaget och jag höll på att svimma, det gjorde ont i början och jag tittade bort men helt plötsligt kände jag inget och tittade då. Det skulle jag inte gjort, blev helt svimfärdig och fick be sköterskan hämta socker och vatten. Efter en liten stund hittade jag tillbaka igen haha. 
 
Och idag lördag drog jag ut den andra och nu tittade jag bort tills hon sa att det var färdigt och det gick mycket bättre. 
 
Idag är också första dagen jag kommer lägga mig utan långtidsverkande morfin så vi får väl se om det kommer någon mer smärta eller vad som händer.
 
Bild tagen idag 5 dagar efter operation.
Det ser mycket värre ut på bilden än vad det är, och jag är sjukt nöjd. Men jag ska inte ljuga det är sjukt ovant att titta på min nya bröstkorg och det kommer ta ett tag att vänja sig. 

ftmtrans.blogg.se

I denna blogg får ni följa min könskorrigering, jag skriver om mina tankar alla möten med utredningsteamet i Alingsås. I framtiden kommer jag förmodligen också släppa videoklipp med min förändring på hormoner.

RSS 2.0