Konsultation för mastektomi

Tjaaa Idag har jag vart på Sahlgrenska för konsultation för min mastektomi (bröstoperation). Det började med att jag fick lite information om vilka olika ingrepp man kan göra och hur de olika resultaten kan se ut. Han sa också att han aldrig kan garantera ett bra resultat, han berättade även om alla komplikationer som kan uppstå osv. Han bad mig sen ta av mig på överkroppen och tog fram lite olika "skålar" i olika storlek och så mätte han med dom och måttband. När han var klar med det så frågade han typ vilken operation jag skulle vilja ha och jag sa att jag vill ha den när man skär runt bröstengården. (Se bild)
Jag var jätteorolig för att han skulle säga att den inte fungerar på mig men jag fick svar att vi ska göra den som jag ville. Snacka om att jag blev glad. Med den operationsmetoden jag vill ha så får jag endast ett ärr runt börstgården och det kan bli ganska osynligt för blotta ögat om man inte vet vad man letar efter. Dock kan jag få göra upp till 3 operationer, det beror på hur mycket han kan få bort på första och hur det läker ihop sen. Ärret kan bli utdraget och då måste man gå in och fixa de så de blir mindre eller ja man måste inte men de ser ju bättre ut. Efter detta så fick jag gå till fotografen och ta förebilder inför min operation då de alltid dokumenterar operationerna. Han sa också att han bokar in mig med en gång för operation och att det är 3-6 månaders väntetid. Detta innebär att jag slipper gå med binder under sommaren och ingen är gladare än mig för det, jag slipper gömma mig bland klipporna för att sola topless då jag inte är bekväm med att göra det bland folk.
Nu håller vi bara tummarna på att jag ska få mina hormoner snart med. Fick ju hem ett brev från medicin/hormonmottagningen att jag väntas få en tid inom 90 dagar men de var överstruket och så stod de 6 månader bredvid med bläck. När jag ringde till dom och fråga om det så sa telefonisten att jag väntas få en tid till 8 Mars.... Tror dock inte det går att lita på. Ha de bra så länge :)

ftmtrans.blogg.se

I denna blogg får ni följa min könskorrigering, jag skriver om mina tankar alla möten med utredningsteamet i Alingsås. I framtiden kommer jag förmodligen också släppa videoklipp med min förändring på hormoner.

RSS 2.0