Framsteg.....kluven

Jag ringde igår till endo och frågade åter igen varför det stod att jag väntas tid inom 90 dagar som var överstruken och så stod de 6 månader bredvid. Fick prata med en jättetrevlig sköterska som gick och kollade och kom tillbaka med en tid till mig 27 Mars för att träffa läkare och 5 Mars för att ta alla proverna.
 
Överlycklig äntligen får jag mina hormoner... Trodde jag, var idag och träffade repruduktionsmedicin för att kunna spara mina ägg för att kunna få biologiska barn i framtiden. Egentligen är det olagligt i dagsläget för mig att gå igenom den processen då jag själv aldrig kommer att bära mitt barn, men lagen håller på att ändras och därför finns det ett kryphål som gör det möjligt för mig att spara.
Sköterskan jag träffa gjorde även gynundersökning, tog blodprover och allt inför för att se så allt ser ok ut. Hon trodde också att teamet förmodligen kommer att enas om att jag ska få spara mina ägg. Dom skulle träffas nästa vecka och då bestämma om jag ska få spara eller inte.
 
Dock är det en väntetid som är ganska lång hon sa att tidigast i höst kan jag spara. Men hon skulle göra allt för att jag ska få smita före i kön. Detta för att jag inte får börja min hormonbehandling förrns jag har plockat mina ägg.
 
Sjukt kluven. här får jag förmodligen hormoner utskrivna den 27 mars men jag kanske inte kan börja med dom då utan får då vänta till hösten.... Just nu så spelar de inte mig någon roll om jag får biologiska barn eller inte eftersom jag vägrar bära barn, men lagen håller på att ändras och jag vet med mig att jag förmodligen kommer att ångra mig om jag då inte sparar.
 
Hur funkar då lagen kanske du undrar?
 
Jo jag kan få bära mitt egna barn för då behöver jag bara en spermadonator det är fullt lagligt.
Jag kan också plocka ut mina ägg för att spara inför framtiden och då behöver jag sen sluta med hormoner sen befrukta mina frysta ägg och stoppa in i mig.
 
Det jag vill göra är att plocka ut mina ägg, befrukta dom och stoppa dom i min partner. Men detta är olagligt då det blir så kallat surrogatmödrarskap eftersom de på ett sätt blir 2 donationer till min partner. Mina ägg och någons spermier.
Det är denna lagen som vi hoppas ska ändras snart.
 
Jag är så kluven i frågan, men jag tror jag kan leva med det i några månader i slutändan så tror jag det är värt det. Jag håller bara tummarna på att jag får göra min mastektomi innan sommaren för jag tror det gör hela väntan på att få börja med hormoner lite enklare.
 
Det var dagens roliga, kluvna nyheter :)

ftmtrans.blogg.se

I denna blogg får ni följa min könskorrigering, jag skriver om mina tankar alla möten med utredningsteamet i Alingsås. I framtiden kommer jag förmodligen också släppa videoklipp med min förändring på hormoner.

RSS 2.0